Výrobní proces

Naše whisky se destiluje výhradně po malých dávkách a speciální péče je věnována i následnému zrání destilátu. Po kontinuální destilaci v malé koloně, jež budoucí whisky dodává nádherně svěží a příjemně aromatické tóny, následuje destilace v tradičních měděných kotlích, díky níž získá plnou chuť a komplexní charakter. Tento jemný a vyvážený destilát následně putuje do sudů vyrobených českými bednáři z dubu zimního. Ty jsou včetně dna i víka silně vypálené, aby naší whisky propůjčily příjemně nasládlé medové tóny, ale také náznak ořechů a koření, stejně jako nádhernou zlatavě jantarovou barvu.

Hluboce si vážíme odkazu, na nějž navazujeme, a jsme hrdí na naši whisky, její unikátní charakter a v neposlední řadě také na skutečnost, že jsme k ní dospěli vlastní cestou.

ČESKÝ SLAD

Ten nejlepší český ječmen.

DVOJÍ DESTILACE

Po kontinuální destilaci v malé koloně následuje destilace v tradičním měděném kotli pro dosažení bohatého charakteru.

RUČNÍ LAHVOVÁNÍ

Naši whisky ručně stáčíme i etiketujeme.

PEKAŘSKÉ KVASNICE

Fermentaci zajišťují české pekařské kvasnice.

ČESKÉ SUDY

Silně vypálené sudy vyrobené českými bednáři.

SEDM LIDÍ

Výrobu whisky Prádlo zajišťuje sedmičlenný tým v čele s Master Distiller Kristinou Demelovou.